Bend Oregon (VS) op familiebezoek en Olympic NP 6 april

Zoals op de laatste foto te zien was, was het wederzien met de kleinkinderen en Erik en Brianna weer fantastisch. We zijn dinsdag 26 maart om 23 uur in Bend. We drinken nog een lekker biertje en praten bij. De dagen erna zijn gezellig en we doen veel samen. De kinderen zijn vrij deze week dat is wel fijn.

Paaszaterdag is Ariana jarig, 9 wordt ze. We vieren dit op een resort in buurt van het plaatsje Sisters, ongeveer 45 minuten rijden van Erik. Vrijdag middag er naar toe en zondag middag weer terug. De schoonouders van Erik gaan ook mee evenals een goede vriendin van de familie. Vrijdagmiddag skiën we nog eerst met de kids. Dat is erg leuk en zeker voor mij want het was alweer 2 jaar gelden dat ik op de latten stond. Och net als met fietsen en zwemmen ook dat verleer je nooit. De kleine Everlee skiet al behoorlijk en Ariana gaat als een speer.

Zaterdagochtend is er een heerlijk ontbijt en na het avondeten pakt Ariana haar cadeautjes uit. Nou dat kunnen ze daar wel. In de middag met zn allen naar het zwembad, heerlijk met de kids. Liesbeth en ik wandelen er naar toe. Het resort is meer dan 50 jaar oud en bijzonder mooi. Hier liggen natuurlijk een paar golfbanen in en je kunt je niet voorstellen dat voor veel mensen hun tweede huizen zijn.

Maar ja verschil moet er zijn. Na een lekker diner en hottub is het weer goed slapen. Het is hier doodstil. Op Paaszondag moeten er eieren gezocht worden. Dit is een  georganiseerd evenement voor het hele resort en er zijn minstens  honderd kinderen. Nadien nog lekker een lekkere overdadige ”all you can eat” Paasbrunch in het reataurant.

Al met al een erg gezellig weekend met veel eten en gezellig samenzijn. 

De namiddag is het uitbuiken bij Erik thuis. 

Maandag gaan Liesbeth en ik lekker fietsen met omweg naar downtown Bend. Prachtig langs het kanaal en Dechuts river. Wat een mooie omgeving is het hier.

In de stad doen we nog de Patagonia winkel aan en dat is altijd gevaarlijk. 160 dollar lichter en op naar het kantoor van Erik. Prachtig oud gebouwtje wat hij een aantal jaar gelden samen met een collega heeft gekocht. Het ligt tegen het centrum aan en is heel mooi gerestaureerd door Brianna en haar vader (aannemer). Ja dan mag je best wel trots zijn op je kinderen als ze dit allemaal voor elkaar krijgen in een ver land. Maar goed Erik woont er ook al 24 jaar. 

Dinsdag is de vaste ochtend voor Erik dat hij met zijn vrienden gaat skien en in de zomer MTB’en. Om 8 uur in de auto en 45 minuten later bij Mount Bachelor zijn waar je fantastisch kunt skiën. Het is de warmste dag van de week net als in NL. Dus hoe vroeger hoe beter. Skies huren en mee de berg op. Allemaal kerels die elke week skiën dus dat is voor mij wel een uitdaging. Maar uiteindelijk gaat het weer als van ouds. We skiën tot 13 uur en dan wordt er nog lekker nagekletst met een biertje en de mannen bij de RV en pickups. Ja die amerikanen hebben veel spullen, ik noem het speelgoed, en tijd om dit te doen. Ook op een doordeweekse dag. Daar ben ik wel eens jaloers op. 

Deze week zijn de kinderen weer naar school, dus Liesbeth en ik hebben nog een uitje gepland voor een kleine week naar het Olympic National Park in het noordwesten van de Staat Washington, ter hoogte van Seattle. De eerste drie dagen gaan we naar Airbnb in Bremerton. Het is ongeveer 500 km rijden om daar te komen. We hebben een auto gehuurd op het vliegveld Redmond. We krijgen een dikke Jeep Grand Cheerokie mee. Er zit alles op en aan. Het rijdt natuurlijk heerlijk zo’n dikke bak. Ach en tussen die Amerikanen val ik helemaal niet op. 

Na een mooie rit komen we aan bij een fantastisch huisje aan het water, een soort fjord met eb en vloed. 

De eerste dag gaan we naar Poulsbo een prachtig oud stadje wat ooit gesticht is door Noorse Migranten.

Daar spreken we met een van de vrijwilligsters van een museum. Zij is Duitse en getrouwd met een Amerikaanse militair. We hebben het over dat VS zo duur is geworden. Ze geeft aan dat de supermarkten hier in het westen eigendom zijn van twee grote ketens die de prijs kunnen maken die ze maar willen. Dit in tegenstelling in NL waar een race naar de bodem is is het hier een race naar de hemel. Alles wat je in de supermarkt pakt is vanaf 5$. Het is echt niet meer leuk. Vroeger kocht ik hier een Levis spijkerbroeken voor 20$ nu zijn ze over de 100$. Vaak gingen we met half lege koffers naar de VS om met een volle terug te komen. Maar dat is nu echt niet meer het geval. 

De volgende dag gaan we naar een Submarine museum hier vlak bij. Want hier liggen enkele onderzeeboot werven en onderhoudt van marine schepen.

Tja de Amerikanen zijn trots op hun gevechtsmacht en de mannen en vrouwen die dienen in het leger. Bijvoorbeeld Veteranen krijgen vaak extra korting en gaan met hun 40e met pensioen. Ja je leest het goed. Vanaf die tijd krijgen ze een pensioen en mogen is op kosten van defensie opleidingen volgen. Ze kunnen dan weer aan het werk gaan en zo kunnen zij een dubbel inkomen verwerven. In de middag zijn we in Port Townsend. Een prachtige plaats met veel stenen gebouwen in victoriaanse stijl.

We maken een mooi tocht in en om de stad en nog een wandeling. 

Zaterdag gaan we in de richting van Port Angeles. Een stad net ten zuiden van Vancouver Island. In de ochtend maken we een prachtig wandeling van 8 km in het Olympic National Park bij Hoodsport. Veel is nog dicht vanwege het jaargetijde. Het miezerd af en toe maar we hebben de goede kleding bij ons voor een prachting wandeling door het bos met ziijn enorme Redwoods bomen en mooie beekjes.

Om 17 uur zijn we in Port Angeles waar we in een typisch Amerikaans Motel verblijven. We doen nog een boodschap en eten in de stad bij restaurant Scrube. Morgen gaan we verder naar het westen en komen we op het noordelijkste punt van onze heel reis. 

2 gedachten over “Bend Oregon (VS) op familiebezoek en Olympic NP 6 april”

  1. Ha Anneke
   Ja het leven gaat snel. Dus niks uitstellen! Heerlijk om op deze manier te reizen.
   Leuke mensen ontmoet en veel gezien en ervaren!
   Grt Stan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven